Yelken Kreş ve Gündüz Bakımevi

Yelken Kreş ve Gündüz Bakımevi

Yelken Kreş ve Gündüz Bakımevi, 2 ile 6 yaş seviyesindeki çocuklara okulöncesi eğitim hizmeti vermektedir. Duyarlı, sorumluluk sahibi, sevecen, içinde yaşamış oldukları sosyal çevreye saygılı, merak duyan, sorgulayan, soru soran ve zengin bir hayal dünyasına sahip bireyler yetiştirebilmeyi hedeflemektedir. Programlarında bilinçsel etkinliklerin yanı sıra sanat etkinliklerine de yer vermeye özen göstermekte olan bir kurumdur.

 

Yelken Kreş ve Gündüz Bakımevi Misyonu

 

Mutlu, özgüven sahibi, yeniliklere ve öğrenmeye açık, eleştirel ve yaratıcı düşünebilen, iletişim becerileri gelişmiş, sorgulayan ve araştıran bireyler yetiştirebilmektir.

 

İlginizi Çekebilir: Renkli Uçan Filler Anaokulu

 

Yelken Kreş ve Gündüz Bakımevi Vizyonu

 

Okulöncesi eğitim ve öğretimlerini çağdaş düzeylerde yürütebilen, geliştirebilen, yenilikçi ve nitelikli bir eğitim kurumu olabilmektir.

 

Yelken Kreş ve Gündüz Bakımevi Eğitim Sistemi

 

Öğrencilerin bütün gelişim alanlarında var olan yaratıcılıklarını kullanarak, yaşayarak, yaparak, sorgulayarak ve keşfederek anlamlı tecrübeler kazanabilmelerine yönelik programlarında bilişsel etkinliklerin yanında devinimsel ve sanatsal etkinliklere de yer vermeye özen göstermektedir.

 

Barış, saygı, paylaşma, işbirliği, empati, kendi öğrenebilme sorumluluklarını üstlenmiş olan, problemler karşısında farklı çözümler üretebilen, başkalarıyla olumlu iletişim kurabilen ve  kendilerine güvenleri olan öğrenciler yetiştirebilmek programlarının odak noktasıdır.

 

Öğretmenler, öğrenebilmeyi öğrenebilmeleri amacıyla çocuklara rehberlik ederlerken çocukların öğrenme şekilleri ve eğilimleriyle alakalı da gözlemler yapmaktadırlar.

 

Çok yönlü olan eğitim materyalleriyle donatılmış özgür, sağlıklı ve güvenli sınıf ortamlarında her bir öğrencinin kişisel farklılıklarını göz önünde bulundurup tüm etkinlikleri bu doğrultuda planlayarak çocuklara sunulmasını sağlamaktadırlar.

 

10 saat İngilizce eğitimleri sayesinde öğrencilerin kavramları hem İngilizce  olarak hem de ana dillerinde irdelemelerine, bu şekilde bütünsel bir biçimde algılamalarına imkan sağlanmaktadır.

 

Düşünme ve Problem Çözme Etkinlikleri

 

Çocuklara günlük yaşamlarında sıkça karşılaşabilecekleri problem durumları sunulmakta ve çocuklardan verilmiş olan problem durumlarına farklı çözüm önerileri geliştirebilmeleri ve problemin nedenlerini tahmin edebilmeleri beklenmektedir.

 

Bu sorular problem çözebilme, neden ve sonuç ilişkileri kurabilme ve etkin karar verebilme becerilerini kazandırma konusunda önemli rol oynamaktadır.

Çocuklar;

 

-          Serbest Keşfetme,

-          Örüntü Oluşturma,

-          Gruplama ve Sınıflandırma,

-          Sayma,

-          Mukayese Etme,

-          Grafik Oluşturma,

-          Sayıları Algılama basamaklarını aşamalı olarak gerçekleştirebilmektedirler.

 

Programın temel amacı çocukların öğrenirken eğlenmeleri, sembolik öğrenmeden çok kalıcı ve anlamlı öğrenme deneyimleri yaşamaları ve doğal materyallerle çalışarak keşifler yapabilmeleridir.

 

Bilimsel Aktiviteleri (Gems)

 

GEMS etkinlikleri; matematik ve fen programlarının temellerini oluşturmaktadır. GEMS etkinlileri öğrencilerin sorgulamayı ve sonuç çıkarmayı öğrenerek daha yüksek düşünme sistemleri oluşturmalarını sağlamakta ve kendi başlarına buluş yapmalarına imkan tanımaktadır.

 

Ayın Etkinlikleri

 

Ayın etkinliği için belirlenmiş olan nesneyi her bir öğrenci evlerinden okula getirerek önce grup arkadaşlarına tanıtmakta; özelliklerini, ne zaman ve nereden aldıklarını paylaşmaktadır. Bir ay boyunca sınıfa getirilmiş olan bütün nesneler sınıfın bir köşesinde sergilenmekte ve birçok aktiviteler planlanmaktadır.

 

Scamper ve Göster Anlat Teknikleri

 

Göster Anlat etkinlikleri; çocukların evlerinden getirmiş oldukları ve kendilerinin seçtikleri nesneleri, eşyaları, grup önünde arkadaşlarına göstermelerini ve nesnelerle alakalı bir tanıtım yapmalarını içermektedir. Scamper, yaratıcı düşünmenin geliştirilmesi konusunda kullanılmakta olan uygulanması oldukça kolay ve eğlenceli bir beyin fırtınası yöntemi olarak bilinmektedir.

 

İlginizi Çekebilir: Oyunbaz Anaokulu

 

Projeleri

 

Öğrenciler;

 

-          Öğrenme konusunda olumlu bir tutum geliştirebilme,

-          Hayal güçlerini kullanma,

-          Araştırma becerilerini kullanma ve geliştirebilme,

-          Problem çözme becerileri,

-          Sorgulama,

-          Dönüşümlü düşünme yeteneği,

-          Neden ve sonuç ilişkisi kurabilme gibi becerilerini geliştirme olanağı bulabilmektedirler.

 

Sembol çalışmaları, anlam, anlatım ve ses çalışmalarından oluşan okumaya ve yazmaya hazırlık programları 36 ile 66 ay arası öğrenciler için aşamalı olarak hazırlanmaktadır.

 

Mandala çalışmaları, okuma ve yazma etkinliklerinde kullandıkları bir teknik olarak bilinmektedir. Hafif klasik müziğin eşliğinde boyanan mandala sonunda çocukların sakinlik, soğukkanlılık kazandıkları ve stresleriyle kolayca mücadele edebildikleri görülmüştür. Aynı zamanda mandala, çocukların kendi yaratıcılıklarını keşfedebilmelerine yardımcı olmayı sağlarken, dikkat sürelerinin de uzamasını sağlamaktadır.

Favorilerim
Hiç favori okul eklemediniz.
TAMAM