Ortaokul Öğrencileri Pandemi Sürecinde Sınava Nasıl Hazırlanmalı?

Ortaokul Öğrencileri Pandemi Sürecinde Sınava Nasıl Hazırlanmalı?

Ortaokul Öğrencileri Pandemi Sürecinde Sınava Nasıl Hazırlanmalı?

 

Koronavirüs hastalığı için alınan tedbirler her alanda olduğu gibi eğitim alanında da devam ediyor. Mart ayından beri ilkokul eğitimine ara verildi ve uzaktan eğitim süreci başladı. Kütüphane gibi bazı toplu alanlarda çalışmaya ara verildi. Kütüphaneler, çocuklar için oldukça önemli ve verimli çalışma alanlarını oluşturuyordu. Hepimizin bildiği gibi pandemi sürecinde eğitim kurumlarının işleyişi oldukça sarktı ve bu durum çocuklar için hem alışılmadık hem de zor bir süreç oldu. Bu süreçte en az öğrenciler kadar velilere de büyük görev düşüyor. Çocuklara sağlanan sessiz huzurlu ortam ve pozitif yaklaşım onları bir sıfır öne çekmeye yeterli olacaktır. Eğitim uzmanlarının, LGS’ye hazırlanacak olan 8'inci sınıf öğrencilerine ve anne, babalarına bu sürecin nasıl başarıyla atlatılacağı konusunda önerileri var.

 

Çalışma Alanınızı Düzenleyin

 

Evinizi bir kütüphane misali kullanmaya çalışın sade ve sessiz olması önemli. Bu sayede dikkatinizi derse vermeniz daha kolay olacaktır. Bu sebeple ilk olarak çalışma alnınızı düzenleyin ve etrafta dikkatinizi dağıtabilecek şeyler bırakmayın, özellikle masa üstünde dersle ilgisi olmayan şeyler kesinlikle kaldırılmalıdır. Daha verimli bir çalışma için bunlara dikkat etmek gerekir. Sizi motive edecek şeyleri gözünüzün önüne koyun mesela gitmek istediğiniz lisenin resmi. Bu şekilde motivasyonunuz artar.

 

Verimli Bir Program Hazırlayın

 

Ev kavramı genel olarak rahatlığı temsil ettiği için evi bir çalışma ortamı olarak görmemiz zorlaşıyor. Ev ortamı daha çok yatıp uyuyup yemek yemeyi temsil ediyor. Bu yüzden bunu aşmak önemli bir aşama olacaktır. Bu pandemi süreci boyunca kendinizi evden çalışan biri olarak kabul etmeniz ve bu fikri benimsemeniz işe yarayacaktır. Tıpkı okula gidiyormuşsunuz gibi uyanma saati, ders çalışma saati ve mola saatlerinizi belirleyiniz. Bunu bir program gibi hazırlayıp yaptıklarınızın üstüne tik atabilirsiniz. Örneğin çalışacağınız konuları halledince bu kısmı hallettiğinize dair tabloya tik atınız. Bu şekilde kendinize bir program hazırlamanız sizi hem daha motive eder hem de sorumluluk duygusunu size yükler. Çünkü o tikleri atamayınca psikolojik olarak kendinizi kötü hissedecek ve o işleri yapmak isteyeceksiniz. Kolay ama etkili bir yöntem olduğunu söyleyebiliriz.

 

Sınav Provası Yapın

 

Ortaokul öğrenciler sınava hazırlanırken sosyal medya ve türevlerinden uzak durması gerekir ve uyku düzenlerini de oturtmaları gerekir. Evde bol bol deneme çözmek sizi sınava hazırlamak için oldukça mühimdir. Bu sayede hangi kısmı kaç dakika da çözdüğünüzü bilirsiniz ve buna göre kendinizi hızlandırırsınız.  Hatta evde maskeli sınav denemesi yapmak sizin için oldukça faydalı olacaktır. Sınav anında daha rahat edeceğiniz için bol bol deneyimlemenizi öneririz.

 

Sınavın Özelliklerini İyi Öğrenin

 

Nasıl bir sınava hazırlandığınızı tüm ayrıntıları ile araştırıp öğrenin. Sınavda çıkacak konulara ve her dersin kaç puan getirdiği gibi şeyleri iyice öğrenin bunun yanı sıra sınav tarihi sınav süresi ve tercih sürecinin nasıl olduğu hakkında bilgi almanız çok ama çok önemlidir.

 

Hedeflerinizi Belirleyin

 

Hedeflerinizi kesin olarak belirlemeniz başarının ilk adımıdır. Bu yüzden ilk olarak ne istediğinizi ve neden istediğinizi iyice düşünün. Böylece kontrolü ele almış olursunuz. Gitmek istediğiniz liseyi belirlemek sizin için iyi bir motivasyon kaynağı olacaktır hem de o liseye girebilmek için kaç puan almanız gerektiğine bakıp ona göre kendinizi hazırlamaya başlarsınız.

 

Bu makaleyi okudunuz mu ?

 

ANAOKULUNDAN LİSEYE ÖZEL BALKANLAR KOLEJİ

 

Zamanınızı Kontrol Edin

 

Düzen içinde çalışarak zamanınızı güzel yönetin. Zaman yönetimi sınav sürecinde oldukça önemli bir kavramdır. Yapacağınız bir program sayesinde bu işin üstesinden kolayca gelebilirsiniz.

 

Psikolojik Olarak Kendinizi Hazırlayın

 

Sınava giren öğrencilerin çoğu kaygı, stres gibi birçok negatif duyguyu içinde barındırır. Özellikle bu sınav sürecinin ergenlik çağına gelmesi bu olumsuz duyguları daha yoğun hissetmenize sebep olabilir. Öncelikle tüm geleceğinizin bu sınava bağlı olduğu düşüncesinden uzak durun. Olumlu tutum sergileyin gerekirse sınav psikolojisi için verilen hizmetlerden yararlanın. İyi hissetmek her şeyin başıdır bu süreçte de pozitif olmak sizi bir adım ileriye taşıyacaktır.

 

 

Favorilerim
Hiç favori okul eklemediniz.
TAMAM