Kültür Koleji

Kültür Koleji

Kültür Koleji

 

Kültür Koleji eğitim hayatına 26 Eylül 1960 yılında İstanbul’un Bahçelievler semtinde başlamıştır. Kültür Koleji, eğitimin bireye ait ve bireysel bir iş olduğunun bilinci ile eğitim hayatını sürdürmekte olan bir eğitim ve öğretim kurumudur.1978 eğitim ve öğretim döneminde bazı nedenlerden dolayı eğitim yaşamına ara vermiştir. Kültür Kolejinin eğitim ve öğretim hayatından uzak durabilmesi çok kısa sürmüş ve 1980 senesinde eğitim ve öğretim hizmeti vermeye yeniden başlamıştır.

 

Kültür Koleji 1992 senesine dek Haznedar, İncirli ve Şirinevler ‘de anaokulundan başlayıp lise son sınıfa kadar olan eğitim sınıflarında eğitim yaşamını günümüzün koşullarına göre aynı zamanda öğrencilerin şartlarına ve ihtiyaçlarına en uygun şekilde sürdürmüştür. 1992 senesinden başlayarak  Ataköy dokuzuncu kısımda yer alan ve halen günümüzdeki yerleşkesinde, bölgenin önemli derecede eğitim ihtiyacına cevap vermektedir. Dört yaşından başlayıp on sekiz yaş gurubuna ait çocuklara ve yetişkinlere günümüz koşullarına sahip teknolojilerle donatılmış olan ortamlarda iyi bir eğitim vermeyi başarmış olmasının yanında, öğretimde sürekliliği ve bütünlüğü sağlayarak eğitim yaşamını emin adımlarla sürdürmeye devam etmektedir.

 

Kültür Kolejinin yöneticileri ve aynı zamanda kurucusu olan Akıngüç ailesi, yeni bir okul daha kurabilmeyi hayal etmişlerdir. Ve bu amaçlarına 1998 senesinde Kültür 2000 Kolejini Hadımköy’de kurarak  gerçekleştirmeyi başarmışlardır. İki dilli Türkçe ve İngilizce öğretimi, dinamik öğrenme ilkeli müfredatları, çoklu zekâ kuramına göre düzenlenmiş olan öğrenci odaklı ve fiziksel yapılarıyla Kültür2000 Koleji Türkiye’nin en gözde okulları arasındaki yerini ilk sıralarda alabilmeyi başarmıştır. Halen günümüzde iki tane anaokulu, bir tane ilkokul, bir tane ortaokul, bir Anadolu Lisesi ile bir de Fen Lisesi olmak üzere eğitim ve öğretim faaliyetlerine devam etmektedir.

 

Kültür 2000 Koleji ve Kültür Koleji, geçmişinden gelen bilgi birikimlerinden,  çalışanlarından ve mezunlarından aldığı güç ve destek ile lider ve aktif bir kuruluş olarak eğitim sektöründe önemli bir yer almış kurumlar arasına adını yazdırmayı başarmıştır. İstanbul Kültür Eğitim Kurumları olarak, 1997 ve 1998 senesinde İstanbul Kültür Üniversitesi’nin  Kültür Koleji Eğitim Vakfı tarafından kurulmuş olması ile birlikte eğitim zincirlerinin son halkasını da tamamlamış bulunarak anaokulu seviyesinden başlayarak üniversite eğitiminin de içinde yer aldığı kesintisiz eğitim ve öğretim sunan bir kurum haline gelmeyi başarmıştır.

 

Kültür koleji,  Türkiye Cumhuriyetinin değerlerine ve ilkelerine sahip çıkan, sosyal ve toplumsal duyarlılığı gelişebilmiş,  ulusal değerlerine saygılı olan, evrensel değerlerle donanabilmiş, sanata ve spora ilgi duyan,  kendine güvenen, çevre bilinci gelişmiş, eleştiren, sorgulayan bireyler yetiştirebilmeyi hedeflemektedir. Bireyleri için son derece üstün bir akademik başarıyı hedeflerken, mezun ettikleri öğrencilerini ise yaşama ve bir üst eğitim kurumuna hazırlayabilmeye özen göstermektedir. İstanbul Kültür Koleji’nin en önemli amaçları ilk olarak Türkiye’nin,  sonrasında ise Avrupa Birliği ülkeleri arasında önde gelen başarılı ve saygın eğitim kurumları arasına adını yazdırabilmeyi başarmaktır.

 

Kültür Koleji, bireylerini hem bedensel,  hem duygusal hem de düşünsel bakımdan bir bütün olarak en üst seviyede geliştirebilmeyi; onları modern değerlerle birleştirebilmeyi ve hayata hazırlamayı ödev olarak benimser. Öğrencilerinin eğitim süreleri sona erdiğinde saygı ve sevgi dolu, saygı ve sevgi gören, özgüveni yüksek, etik değerlere sahip, mutlu, başarılı yurttaşlar ve bireyler olabilmeleri en önemli hedeflerindendir.

 

Kültür Koleji öğrencileri, Atatürk’ün söylemiş olduğu gibi bilim ve aklın yol göstericiliğinde Atatürk’ün ilkelerini ve inkılâplarını yaşatabilmeyi, modern uygarlık seviyesinin üzerine çıkabilmeyi her zaman gaye edinmektedir. Bu gaye, Kültür öğrencilerinin en önemli idealleri arasında yer almaktadır. Tüm öğrencilerin bu konuda özenle bilinçlendirilmesine ve yetiştirilebilmesine özel bir önem vermektedirler.

 

Kültür Koleji, bilginin sadece kazanılmasına değil analiz edilmesi gerekliliğine inanmaktadır. Bilginin problem çözme amaçlı kullanılabilmesini ve bireyler tarafından yeniden üretilebilmesini amaçlamaktadır. Bu inanışla eğitim süreci içinde yeni bilgilere ulaşılarak eğitime genişlik katılmasına gayret göstermekte olan bir kurumdur.

 

Bu Haberi Okudunuz Mu?

 

Doğuş Koleji

Favorilerim
Hiç favori okul eklemediniz.
TAMAM