Kandilli Koleji

Kandilli Koleji

Kandilli Koleji

 

Kandilli Koleji;  geniş görüşlülük ilkesi ile eğitim ve öğretime önem vermekte olan kişilerin ortak hedefte buluşarak oluşturduğu eğitim yapılanmasıdır.

 

Ülkemizin eğitim ihtiyaçlarına cevap verebilen toplumsal kimlikleri ile örnek gösterilmekte olan yöneticilerin bir eğitim ve öğretim kurumu oluşturmaları Kandilli Koleji ile hayata geçirilmiştir.

 

Kandilli Koleji saygın bir geleceğe sahip olabilmek için Öncelikle Eğitim ilkesiyle , ülkemizin eğitim alanında söz sahibi olabilecek lider kurumlarından  biri olabilme amacıyla yoluna emin adımlarla ilerlemektedir.

 

Kolej 2000 senesinden itibaren orta ve yüksek öğrenim kademelerinde kariyer planlamaları ve eğitim araştırmaları yapmakta olan Avrupa İş ve Eğitim Akademisi işbirliği ile oluşturulmuş bir kurumdur.

 

Kandilli Koleji, bireysel hedefleri olan, heyecanlı, dinamik, üretken, bu hedeflerini evrensel geniş görüşlülük ile birleştirebilecek, gelişime açık olan bireyler yetiştirebilme amacı ile yola çıkmış eğitim kurumudur.

 

Geçmişten gelen değerli kültürel miralarımızı yenilikçi bir anlayış ile geleceğe taşıyabilen, anadilini çok iyi şekilde kullanabilen, birden çok yabancı dil bilmeyi isteyen bireyler yetiştirebilmeyi amaçlamaktadır. Ayrıca uluslar arası ve ulusal projelerde boy gösterebilen, sanat ya da sporla ilgilenen açık düşünceli, mutlu, analitik düşünebilme yeteneğiyle başarılı olmayı hedefleyen ve bunu yüksek öz güveni ile başarabilen, evrensel düşünebilme yeteneğine sahip, çok yönlü bireyler yetiştirmek de amaçları arasında yer almaktadır.

 

Kandilli Koleji, yetiştirecek oldukları öğrencilerin vermiş oldukları etkinlikler ve eğitim ile fark edilerek takdir görmeleri, verdikleri eğitim ve uyguladıkları programlar ile de eğitimde etkileyici,  örnek gösterilen ve tanınan bir kurum olmak amacıyla eğitim hayatına devam etmektedir.

 

Sosyolojik alanda yapılan  analizlere göre öğrenciler butik okullarda daha mutlu olmakta, okula devam etme ve katılım düzeylerinin arttığını göstermektedir. Kandilli Koleji de bir butik okul olarak eğitim vermekte olan bir kurumdur.

 

 Okul büyüklük oranı arttıkça, esnekliği azalmakta, çeşitli gereksinimleri ve kapasiteleri olan bireylerin bu gereksinimlerinin karşılanabilmesi güçleşmektedir. Okul büyüyüp karmaşıklığı arttıkça da yöneticiler, öğretmenler ve öğrenciler gösterebilecek oldukları performansı yeterince gösterememektedirler.  Bu nedenle son zamanlarda butik okul oranları artış göstermektedir.

 

Her öğrencinin öğrenmesi için gereken süre ve öğrenme düzeyleri farklılık göstermektedir. Birçok okulun zincir şeklinde planlanmış olan kalabalık okullarında, öğrencilerin öğrenme sürelerini ve öğrenebilme düzeylerini belirlemek pek de mümkün olmaya bilmektedir. Kurulmuş ve kurulmakta olan butik okullar ile her biri gerçekte birinden çok farklı bireyler olan öğrencilerin bireysel yeteneklerinin keşfedilerek geliştirilmesine olanak sağlamaktadır. Kandilli Koleji de bu okullardan bir tanesidir.

 

 Kandilli Koleji’ne belirli sayıda alınan öğrencilere daha geniş zaman ayrılabildiğinden, öğrencilerin keşfedilerek geliştirilmesi kolaylaşmaktadır. Öğrenimin verimliliği ve kalitesi de arttığından öğrencilerin takibi kolaylaşmaktadır.

 

Öğrencilerin öğrenime farklı cevap verme tarzları ve farklı ilgi alanları olabileceği anlayışını benimsemekte olan Kandilli Koleji’nde bireysel olarak her öğrencinin gelişimini üst düzeylere çıkarabilmek büyük önem taşımaktadır.

 

Öğretmenler uygulanan esnek sınıf modeli ile her bir öğrenciye bireysel olarak ulaşarak, öğrencilerle yakınsal gelişim alanları sağlamakta ve öğrenmenin en üst seviyelerde gerçekleşmesini amaçlamaktadır.

 

Farklı modeller vererek esnettikleri sınıf düzeni ile, öğrencilerin dikkatleri dağılmadan derslere bireysel olarak katılmaları sağlanmaktadır.

 

Kandilli Koleji, eleştirebilen, sorgulayabilen, ezberden uzak, değerlendirme yeteneğine sahip, sentez ve analiz yapabilen bir eğitim anlayışını tercih etmektedir. Bu nedenle amaçları, öğrencilerinin sorumluluk bilinçlerinin yüksek olması, kendi sosyal ve bilimsel gelişimleri açısından üzerlerine aldıkları sorumluluk ve görevleri en iyi şekilde yerine getirebilmelerini sağlayabilmektir.

 

Öğrencilerin okula ödev korkusu ve kaygısı yaşamadan mutlu bireyler olarak gelmeleri amaçlanmaktadır.  Ders saatleri içerisinde ve okul ortamında bilimsel ihtiyaçları tespit edilerek, ders başarılarını geliştirmeye ve pekiştirmeye yönelik çalışmalar yapılmaktadır.

 

Öğrencilerin okulda yaptıkları ödevleri eğitim koçları tarafından bireysel olarak takip edilerek geri bildirim sağlanmaktadır. Ödevsiz bir okul modeli ile öğrenciler; okul ders saatleri dışında dinlenme, duygusal beslenme ve bilgi gelişimini sağlamak için sosyal çevresi ve ailesi ile zaman geçirebilmektedir.

 

Bu Haberi Okudunuz Mu?

 

MELTEM KOLEJİ

Favorilerim
Hiç favori okul eklemediniz.
TAMAM