EBA giriş 2020! Uzaktan Eğitim sistemi EBA öğrenci girişi nasıl yapılır?

EBA giriş 2020! Uzaktan Eğitim sistemi EBA öğrenci girişi nasıl yapılır?

EBA ders içeriklerine ulaşmak için öğrenci girişi yapıyoruz. Biz de hem öğrenci girişinin nasıl yapıldığı sorusunu cevapladık hem de uzaktan eğitimi daha verimli yapmak için neler gerekli onları derledik.

Talebeler 30 Nisan sonuna kadar pozitif bir büyüme olmazsa eğitim yaşamlarına EBA TV üzerinden uzaktan eğitim ile devam edecekler. EBA’daki dersler televizyon kanalları üzerinden izlenebiliyor ve EBA TV Lise gibi eğitim grubuna göre değişik kanallar var. Ayrıca TV'den verilen yayınlar dışında talebeler, internet üzerinden EBA talebe girişi yaparak EBA Yüksekokul ile ders içeriklerine erişebiliyorlar.

EBA Yüksekokul bünyesinde gerçeğinde dersler dışında talebeler için bir hayli akademik kaynak bulunuyor. Mecmua, haberler, dersler ve bir sürü testin de yer aldığı sistemi kullanabilmek için EBA talebe girişi yapmanız gerekiyor. EBA internet sitesi şu an tamamen akademik ders takvimine göre hazırlanmış vaziyette. Bu sebeple giriş yapabilmek için sitede karşınıza çıkan ilk sayfayı geçmeniz gerekiyor.

 

EBA öğrenci girişi nasıl yapılır?

 

  • EBA internet sitesin açın,
  • EBA’ya devam et seçeneğine tıklayın,
  • Öğrenci T.C. Kimlik Numarası’nı girin,
  • Güvenlik kodunu girin,
  • EBA’ya devam et seçeneğine tıklayın,
  • Öğrenci T.C. Kimlik Numarası’nı girin,
  • Şifreyi yazdıktan sonra Giriş seçeneğine tıklayın.

Cümlenin başında da belirttiğimiz gibi EBA’yı şu anda iki biçimde kullanabiliyorsunuz. İlk olarak EBA Akademik Destek programı ile ders çalışmak, akademik kitap, videolar ve mecmua gibi kaynaklara erişebilirsiniz. İkinci kullanım usulü de mekteplerin tatil edilmesinden sonra devreye giren EBA TV canlı derslerini izlemek. Sisteme giriş yapabilmeniz için talebeye ait T.C. Kimlik Numarası’nı öğrenmeniz gerekiyor.EBA ve EBA Akademik Destek sistemine eskiden olduğu gibi günün her saatinde giriş yapılamıyor. EBA giriş sayfasında yer alan çizelgeden, öğrencinin sınıf seviyesine uygun saati kontrol etmelisiniz. Öğretmenler, veliler, özel eğitim kurumları ve lise hazırlık sınıfı öğrencileri ise diledikleri zaman kullanabilirler. Pazar günleri tam gün kullanım serbest. Diğer öğrenciler ise kendi saatlerinde giriş yapmak zorundalar.

EBA’ya giriş yapmak için buradaki sayfanın sağ kısmında yer alan giriş kısmındaki bilgileri doldurmanız gerekiyor. Öncelikle T.C. Kimlik Numarası bilgisini girmeliyiz. Ardından da altta yer alan fotoğrafta gördüğümüz güvenlik kodunu yazmamız gerekiyor. Son olarak EBA’ya devam et alternatifine tıklayabilirsiniz. Karşımıza çıkan sayfada bir kere daha kimlik numarası ve parolamızı yazıyoruz. Bu safhada artık EBA’ya giriş yapmış oluyoruz.

 

 

EBA şifresi nasıl alınır?

 

  • EBA’ya veli T.C. Kimlik Numarası ile giriş yapın,
  • e-Devlet bilgileriyle giriş yapın,
  • Sağ üst menüden Öğrenci Şifre seçeneğine tıklayın,
  • Tek Kullanımlık Giriş Şifresi Oluştur seçeneğine tıklayın.

NOT: Bu şekilde yeni şifre oluşturduktan sonra eski şifre geçersiz hale gelecektir bunu göz önünde bulundurun.

EBA parolası almak için iki değişik alternatif bulunuyor. Ulusal Eğitim Bakanlığı uzaktan eğitim süreci başlamadan evvel tüm velilere EBA parolası yollamıştı. Talebenin velisi cep telefonunun gelen ileti kısmında bu parolayı bulabilir. Bu parolayı tek seferlik giriş için kullanabilirsiniz. Giriş yaptıktan sonra EBA sitesi üzerinden yeni bir parola tanımlamanızı sistem otomatik olarak isteyecek.

Mesajı almadıysanız veya sildiyseniz iki alternatiften birini seçmeniz gerekiyor. İlk olarak veli kendi e-Devlet bilgileri ile giriş yaparak EBA talebe parolası alabiliyor. Bunun için öncelikle yeniden EBA’nın internet sitesine giriyoruz ve bu sefer talebe yerine velinin T.C. Kimlik Numarası’nı yazıyoruz. Güvenlik kodunu da girdikten sonra EBA’ya devam et alternatifine tıklıyoruz.

Son tahlilde veli e-Devlet üzerinden giriş yaparak EBA sistemine girebiliyor. Sistemden dolaysız talebe ismine yeni bir parola alabiliyorsunuz. Ancak şu gizemeler veli girişinde problemler var. Bu sebeple ikinci alternatif olarak da hocanızdan yeni bir EBA parolası isteyebilirsiniz. Hesap bilgilerinizde cep telefonu ve e-posta adresi bilgilerinizi girmeyi unutmayın. Parolayı unuttuğunuz zaman işinizi basitleştirecektir.

 

 

EBA giriş saatleri neler?

 

 

  • 00:00 - 08:00 - Sadece öğretmenler
  • 08:00 - 11:00: 7. ve 8. sınıflar
  • 11:00 - 13:00: 5. ve 6. sınıflar
  • 13:00 - 15:00: 3. ve 4. sınıflar
  • 15:00 - 17:00: 9. ve 10. sınıflar
  • 17:00 - 19:00: 5. ve 6. sınıflar
  • 19:00 - 21:00: 7. ve 8. sınıflar
  • 21:00 - 23:00: 9. ve 10. sınıflar
  • 23:00 - 00:00: Sadece öğretmenler

Veliler, öğretmenler, ÖERGM'ye bağlı okullar ve lise hazırlık sınıfı öğrencileri tüm saatlerde EBA'yı kullanmak için giriş yapabilirler.

EBA giriş saatleri azıcık karmaşık tertip edilmiş vaziyette. Sınıf seviyenize uygun olmayan saatlerde talebe girişi yapmak istediğiniz zaman da sistem kusur veriyor. Bu sebeple yukarıyada belirttiğimiz ve görsellerde de yer alan saatlerde kullanım yapmaya itina göstermelisiniz. Veliler için böyle bir mesele bulunmuyor; talebenin gidişatını hakimiyet etmek ve parola almak için her saatte giriş yapabilirsiniz.

 

 

EBA ders tekrarı nasıl yapılır? 

 

 

  • EBA’nın internet sitesine girin,
  • İlkokul, ortaokul ve lise seçeneklerinden uygun olanını seçin,
  • İzlemek istediğiniz dersin karşısındaki İzle seçeneğine tıklayın.

Dersleri kaçıran veya tekerrür izlemek isteyen talebeler bunu EBA üzerinden çok basit bir biçimde yapabiliyor. Derslerin tekerrürünü izlemek için giriş yapmanıza gerek yok. Yukarıyadaki adımları takip ederek derslerin tekerrürünü izleyebilirsiniz. Giriş yapmanız gerekmediği gibi ders tekerrürlerini izlemek için saat kısıtlaması da bulunmuyor. Gün içerisinde istediğiniz saatte dersleri izleyebilirsiniz. EBA geçmiş dersleri de izlemek için burayı kullanabilirsiniz.

Favorilerim
Hiç favori okul eklemediniz.
TAMAM