Çocuk Eğitimi Hakkında Velilere Tavsiyeler

Çocuk Eğitimi Hakkında Velilere Tavsiyeler

 

Çocukların eğitiminde birincil olarak rol oynayan ebeveynler, eğitim konusunda yeterli bilgiye sahip olmalıdır. Bir çocuğun başarılı olabilmesinin altında aileden gelen eğitimin yer aldığı unutulmamalıdır. Bu yapılan araştırmalarla da ortaya çıkmıştır. Bu yazımızda başarılı bir çocuk nasıl yetiştirebiliriz konusunda paylaşımlarda bulunacağız.

 

 

Bir Öğretmen Ailelerden Ne İster?

 

Öğrenciler, aileler ve öğretmenler nasıl daha iyi bir eğitim olabileceğinin üzerinde durur. Ailelere eğitim alanında büyük görevler düşmektedir. Öğretmenler verilen ödevler konusunda ailelerin güzel bir çalışma ortamı yaratmalarını ister. Doğru zaman yönetimi ve çalışacak ortam düzeni ev yaşamı hususunda son derece önemlidir.

 

 

Bu makaleyi okudunuz mu ?

 

Yaz Dönemi Çocuklar İçin Kitap Önerileri

 

 

Okula Zamanında Götürün

 

Aileler çocuklarının okula zamanında vardığından emin olmalı ve onları sürekli gözetimde tutmalıdır. Gözetimde tutarken ise onlara kesinlikle hissettirmemelidir. Okulun olmadığı günlerde kesinlikle aileler çocuklarıyla beraber gezintilere çıkmalıdır. Gezi ve tatil çocukları motive eder ve hayata döndürür. Sürekli okul ve ödevler çocukları boğmaktadır.

 

 

Düzgün Beslenme Sağlayın

 

Ailelerin dikkat etmesi gereken noktalardan bir tanesinde çocuklarına düzgün bir kahvaltı sağlayabilmek ve zamanında yaptırabilmektir. Düzgün beslenme sayesinde çocuklar daha hızlı bir şekilde derslerine odaklanabilir ve daha zinde kalabilirler. Çocuklarınızın her sabah bir yumurta yemesi son derece faydalı olacaktır.

 

 

Uyku Düzeni

 

Çocukların aktif olabilmeleri ve başarılı olabilmeleri için en önemli noktalardan bir tanesinde zamanında uyumak ve uyanmaktır. Uyku düzeni bozulduğunda çocuk okulda uyumaya ve ders dinlememeye başlayacaktır. Uyku sağlıklı yaşamın ve başarının en büyük anahtarıdır.

 

 

Rol Model Olun

 

Çocuğunuzun bir şeyler yapmasını istiyorsanız sizin de o şeyleri yapmanız gerekmektedir. Örneğin; yeni bilgiler öğrenmeye meraklı olduğunuzu gösterin. Öğrenmenin güzel bir duygu olduğunu onlara gösteren bir model olursanız çocuklarınız sizi rol model olarak seçecektir. Onların bir şeyleri yapmaya zorlamayın sadece bir şeylerin değerli olduğunu gösterin.

 

 

Çocuğunuzu Dinleyin

 

Çocuğunuzu dinleyerek ona değer verdiğinizi gösterin. Ona bir gününün nasıl geçtiğini sorun ve gelen cevaplarla beraber çocuğunuzun durumu hakkında bilgi edinin. Sınıf arkadaşlarıyla nasıl geçindiğini sorarak geleceğe dair bazı önlemler alabilirsiniz. Dersler nasıldı? Sorusu da sizlere önemli yanıtlar verecektir. Öğle yemeğini kimle yediği, okul kurallarının nasıl olduğu, okulundan memnun olup olmadığı gibi bilgileri mutlaka ondan öğrenmeye çalışın. Genelde çocuklar onların heveslerini kırmadığınız takdirde konuşmayı sever ve kendiliğinden siz sormadan da anlatmaya başlar. Çocuğunuzla beraber okulda öğrendiklerini pekiştirici oyunlar oynamayı deneyin. Hem siz hem de çocuğunuz bu durumdan büyük keyif alacaktır.

 

 

Ailelerin Yapması Gerekenler

 

  • Aydınlanma ortamı iyi olan sessiz bir çalışma zamanı ayarlamak
  • Teşvik, gözlem ve tavsiyelerde bulunmak
  • Çocuğun becerilerini ve kavram anlayışını izlemek
  • Eksiklik olmaması için çocuğu kontrol altında tutmak
  • Okulda öğrendiklerini pekiştirici oyunlar oynamak
  • Çocuğun öğretmeniyle iş birliği yaparak çocuğa aynı davranışları sergilemeye çalışmak
  • Okulu çocuğun önceliği haline getirmek
  • Öğrenmenin heyecan verici olduğunu öğretmek
  • Çocuğu bir şeyleri yapma noktasında zorlamamak

 

 

Ailelerin Yapmaması Gerekenler

 

  • Çocuğun ödevlerine yardım edebilirsiniz ancak asla ödevleri siz yapıp çocuğunuzu bu şekilde alıştırmayın. Ödevler çocuklar içindir.
  • Çocuğun eksik çalışmaları için uydurduğu mazeretlere inanmayın ve buna izin vermeyin.
  • Öğretmenin sınıf içerisindeki görevlerini değiştirmeye çalışmayın, eleştirmeyin ve kesinlikle küçümsemeyin. Bir sorun olursa öğretmenle paylaşabilirsiniz. Unutulmamalıdır ki öğretmenler de aileler kadar öğrencilerinin başarılı bir birey olmasını ister.
  • Çocuğun sorumluluklarını yapması noktasında ciddi olun ve kaytarmasına izin vermeyin. Sevmediği bazı sorumluluklar da olabilir ancak çocuk bunu sevmese de yapmak zorunda olduğunu bilmelidir.
  • Ödevlerini zamanında yapmayan bir çocuk asla başarıyı yakalayamaz. Bu yüzden ödevlerin zamanında yapılması noktasında çocuklarınızın yanında olarak onlara yardım edin.
  • Çocuğunuza günlük bir plan yapın ve bu plan içerisinde ders, ödev, oyun gibi alanlara yer verin. Ancak oyun alanlarını geniş tutmamanız da büyük fayda vardır.
Favorilerim
Hiç favori okul eklemediniz.
TAMAM