CND Anaokulu

CND Anaokulu

CND Anaokulu

 

Mahmut Naci Şener, 4Kasım 1935 yılında Kırklareli’nde doğmuştur. İstanbul’a Çapa Yatılı Öğretmen Okulunda okumak için gelmiştir. Okuldan mezun olduktan sonra ilk görev yeri Adana olmuştur.  Birçok okulda okul müdürlüğü yaptıktan sonra Cumhurbaşkanının onayıyla Milli Eğitim Bakanlığında müfettişlik görevi yapmıştır. Ancak kızından ayrı çok fazla uzak kalamayacağını anladığından okul müdürlüğü görevine geri dönmüş ve emekli olana kadar Bakırköy Ticaret Lisesi’nde müdür olarak görev almıştır.

 

Mahmut Naci Şener’in en büyük hayali, bir özel okul kurarak Atatürkçü, yenilikçi ve çağdaş görüşlülüğü ile eğitim verebilmektir. 1986 senesinde İstanbul’un Merter ilçesinde iki bina kiralamış ve Özel Şener Kolejini kurmuştur.

 

İlginizi Çekebilir: Lugo Kıds Anaokulu

 

1992 senesinde yüzme havuzu, konferans salonu, kapalı spor salonu gibi pek çok faaliyete uygun olan başka bir okul yaptırarak ikinci okulu Prestij Kolejini kurmuştur.  Her ne kadar iki okulu bir arada devam ettirmek istese de Özel Şener Kolejini kapatıp, Özel Prestij Koleji ile devam etme kararı almıştır. Prestij Koleji, dünyanın farklı yerlerine pek çok öğrenciye eğitim ve öğretim alanında destek olmuştur. Günümüzde 44 farklı ülkeden öğrencisi bulunan okul, isim değiştirerek CND Okulları olarak eğitim hizmetlerine devam etmektedir.

 

CND Okulları, her bir öğrencinin; hayat boyu öğrenebilen, bireysel anlamda doyuma ulaşabilmiş, üretken, demokratik ve adil olabilmesini sağlayabilmek ve ayrıca topluma katkılarda bulunmak için gerekli olan niteliklere sahip bireyleri yetiştirebilmeyi amaçlamaktadır.

 

CND Anaokulu programı, beş yaş seviyesindeki çocuklara yönelik çocuk merkezli olarak, gelişimlerine uygun hazırlanmaktadır. Hazırlanmakta olan bu programın amacı, ilk senelerde öğrenme açısından güçlü temeller oluşturabilmek ve bütün çocukların bilişsel, duygusal, sosyal ve fiziksel gelişimlerini destekleyebilen oyun temelli, duyarlı ve güvenli bir ortam hazırlayabilmektir.

 

Programın temel hedeflerinden bazıları;

  • İlk senelerde çocukların öğrenmeleri için güçlü bir temel oluşturabilmek,
  • Sorgulamaya ve oyun oynamaya dayalı olan öğrenme ortamını sağlayabilmek,
  • Çocukların ailelerinden anaokuluna, anaokulundan birinci sınıfa yumuşak bir geçiş yapabilmelerine yardımcı olabilmek,
  • Çocukların her birini yaşam boyu öğrenmeye hazırlayabilmek, her zaman gelişmesi gerekli olan yeteneklerini destekleyebilmektir.

Program, tüm çocukları öğrenen ve toplum içerisinde yaşayan eşsiz birer birey olarak görmektedir. Bu sebeple anaokulu programları;

  • Her bir çocuğun kendilerini öğrenme ve benzersiz düşünme yöntemlerini uygulama konusunda mutlu hissedebilmelerini sağlayabilen öğrenme ortamları yaratabilmeyi destekleyebilmektedir,
  • Kişisel farklılıklara yanıt verebilecek kadar esnek bir özelliğe sahiptir,
  • Her bir çocuğa gelişebilmesi açısından ihtiyacı olan yardımı sağlamaktadır,
  • Çeşitliliği kabul etme, yaratıcılık, sosyal ve duygusal yeterlilik, güvenli hissetme, sağlıklı olma, öz denetim gibi konularda gelişimlerini desteklemektedir,

 

Sorgulama ve oyun temelli olan anaokulu programlarındaki öğrenme süreçleri, çocukların öğrenebilmelerinin doğal bir şekilde oluştuğuna ve öğrenebilmenin, çocukların gelişimleri açısından kritik sayılan yönlerine odaklanmaktadır. Bunlar; sorun çözme, matematik ve okuryazarlık davranışlarını gösterebilme, sağlıklı olma ve öz denetim, paylaşım ve aitliktir.

 

İlginizi Çekebilir: Yel Değirmeni Anaokulu ve Çocuk Evi

 

Bilindiği gibi erken yaş, çocukların gelişim ve öğrenmesinde en kritik dönemdir. Her bir çocuk anaokuluna belirli sosyal ve kültürel geçmişleri, bireysel yetenekleri ve günlük tecrübeleriyle, gelişimin değişik seviyelerinde şekillendirilmiş eşsiz bireyler olarak gelmektedirler. Bu unsurların tümü, potansiyellerini tamamen elde edebilme yeteneklerini etkilemektedir. İlk senelerde edinilen deneyimler, gelecek zamanlardaki duygusal, zihinsel ve fiziksel sağlıklarını ve öğrenebilme becerilerini etkilemektedir. Bu sebeplerden dolayı, her bir çocuğun anaokulundaki erken edindiği tecrübeler oldukça önem taşımaktadır.

 

Hayat boyu öğrenebilenlerin özelliklerini belirlemekte olan zihin alışkanlıkları, beceriler ve bilişsel yetenekler, kritik sayılmakta olan ilk yılların temelini oluşturmaktadır. Ayrıca program, çocukların öğrenme aşaması sürecinde nerede bulunduklarını ve nereye gitmelerinin gerekli olduğunu, neler düşündükleri ve neleri merak ettikleri ve neler bildiklerini ortaya koymakta olan değerlendirme bilgilerine dayalı türlü öğrenebilme fırsatları ve tecrübeleri sağlaması gerekmektedir. Güçlü olan yönleri ihtiyaçlarına ve ilgilerine göre pedagojik yaklaşımlar ile değerlendirilmekte olan tüm çocuklar, gelişim ve öğrenme aşamalarında desteklenmektedir.

Favorilerim
Hiç favori okul eklemediniz.
TAMAM