Çizgi Koleji

Çizgi Koleji

Çizgi Koleji

 

 Çizgi Koleji, bireylerin başarısını yalnızca çözmüş olduğu testlerdeki net sayısına göre değerlendirmeyen bir eğitim kurumudur. Başarılı bireylerin hayatlarını kolaylaştırabilecek uygulamalı kazanımları edinebilmiş ve yaşam başarısının oldukça  yüksek kişiler olduğu düşünmektedir. Bu nedenle Cumhuriyet tarihinin en büyük başarısı olan Köy Enstitüleri’ni kendilerine rehber edinen Çizgi Koleji, kurmuş olduğu atölyelerle yirmi birinci yüzyıl becerilerine uygun olan davranışları çocuklara kazandırmayı hedeflemektedir.

 

 Anaokulu öğrencileri yoğurt mayalamak, elbiselerini katlayabilmek gibi günlük işleri başarabilirken ayrıca okul öncesi uygulamalarını da öğrenmektedir. İlkokul öğrencileri Yaşam Beceri Atölyelerinde lehim yapmayı ve şarjlı matkapla vida sıkmayı öğrenmektedir. Tekno Mühendislik Atölyelerinde elektrik akımının devreler ile olan ilişkisini öğrenmektedir. Ortaokul öğrencileri ütü yapmayı öğrenebilmeye çalışırken, kodlama ile kendi oyunlarını yazma becerilerine de sahip olmayı öğrenmektedir. Lise öğrencileri ise Yaşam Becerileri dersleri sırasında kahve pişirmeyi ve sakal tıraşı yapabilmeyi öğrenirken, bir yandan da fabrika benzetimliği tasarlamaktadır. Yaşarak ve yaparak öğrenme modeli diye adlandırdıkları bu oluşum, çocukları hem  sınavlara hem de hayata  keyifle hazırlamaktadır.

 

Atatürk ilke ve inkılâplarına bağlı modern bir yeni nesil yetiştirme amacıyla çıktıkları bu yolda tecrübeli eğitim kadrolarının yardımsever çabası ve yöneticilerinin üstün performansları sonucunda, Çizgi Koleji sunmuş olduğu hizmet anlayışıyla butik okul olarak hizmet vermektedir. Uygulamış olduğu eğitim modelleri ile seçenekli bir eğitim kurumu olarak ülkemizin en iyi ve en farklı okulu olabilme amacıyla eğitim vermeye devam etmektedir.

 

İşitsel sanatlar atölyesi, müzik atölyeleri ile hayat bulmaktadır. İlgi ve yetenekler göz önünde bulundurularak verilen müzik eğitimi ile işitsel beceriler yaratıcılık ile buluşturulmaktadır.

 

Çocuklara verilmekte olan müzik eğitimi sadece nota, ses, ritim gibi derin kavramların öğretilebilmesine katkıda bulunmamaktadır. Zekâ gelişimlerini belli seviyelere çıkarabilen bu eğitim ile anlama ve çalışma yapabilme, dersi dinleme gibi süreçler de daha da başarılı olmaları hedeflenmektedir.

 

Müzik kurslarına katılım gösteren çocuklarda çalgı aleti çalabilmenin vermiş olduğu özgüven artışı, sorumluluk alma ve sosyalleşebilme gibi kavramları da geliştirmelerine yardımcı olmaktadır.

 

Müzik dersinin eğlendirici bir faaliyete dönüştürülmesiyle beraber, aileleri ile gidebilecekleri çocuk müzik kursları uygulamaları yer aldığı gibi bireysel olarak katılım süreçlerini hızlandıracak çalışma teknikleriyle de çocuklara büyük katkılar sağlayabilmektedir.

 

Çizgi Koleji, ahşap sanatları ve marangozluk atölyesi ile özel ürünler tasarlamayı ve şekillendirme işlemlerini yapmayı keyifle öğrenmelerini hedeflemektedir.
Bu atölyede küçük marangozlar, kendi objelerini kesme, kendi elleriyle torna tezgâhlarını kullanarak, zımparalama ve oyma işlemlerini öğrenmektedir.

 

Ahşap sanatları ve marangozluk Atölyesi sayesinde çocukların;

 

  • El göz koordinasyonlarının geliştirilebilmesi,
  • El aletlerini kullanabilme becerileri elde edebilmelerinin sağlanması,
  • Ağaç ve ağaçtan oluşan ürünlerin malzeme bilgilerini edinebilmelerinin sağlanması,
  • El aletlerinin ve ağaç işleme makinelerinin tanıtımı ile kullanım alanları bilgisini kazanabilmeleri,
  • Ahşap şekillendirebilme teknikleri bilgisini edinebilmeleri,
  • Tasarım becerilerinin geliştirmesinin sağlanması,
  • El becerilerini geliştirebilmelerinin sağlanması,
  • Üretim becerilerinin geliştirilebilmesi kazanımlarını edinebilmeleri hedeflenmektedir.

 

Akıl oyunları atölyesinde zekâ oyunları eğitimi verilmektedir. Zekâ oyunları; aklı çalıştırabilen, öğrenmeyi kolaylaştıran, zihni açmaya yarayan,  çabuk öğrenmeyi sağlayabilen bir eğitim metodu olarak bilinmektedir.

 

 Bilgiye ihtiyaç duyulmayan, yaratıcılık, akıl yürütme, ipuçlarından yararlanabilme, hızlı düşünme gibi becerileri kullanarak çözülebilen sorulara zekâ oyunları denilmektedir.

 

Öğrenmeyi kolaylaştıran, aklı çalıştıran, zihni açan,  çabuk öğrenmeyi sağlayan zekâ oyunları geleceğin eğitim metodu olarak görülmektedir. Eğlenirken öğrenebilme amacına dayanmakta olan zekâ oyunları, zihni açarak öğrenebilmeyi kolaylaştırdığından çocukların zeka gelişimlerine, akademik başarılarına ve yaratıcılıklarına katkı sağlamaktadır. Çocuklar eğlenerek öğrenirken, zekâlarının da gelişmesi hedeflenmektedir.

 

Çizgi Koleji Avrupa Dil Çerçevesi ve Milli Eğitim Bakanlığı hedefleri çerçevesinde;

 

  • Duyduğunu anlayabilme dil yetisi sağlamak
  • Karşılıklı konuşabilme dil yetisi sağlamak
  • Sözlü anlatım dil yetisini sağlamak
  • Okuduğunu anlayabilme dil yetisini sağlamak

 

Amacı ile drama, kukla, oyun, şarkı, canlandırma ve rol alma gibi teknik ve yöntemler kullanılarak dil eğitimi vermektedir.

 

Bu Haberi Okudunuz Mu?

 

Doğru Cevap Eğitim Kurumları

Favorilerim
Hiç favori okul eklemediniz.
TAMAM